Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εντάξεις

Κατάσταση Ένταξης: Ενταγμένο
Περιφερειακή Ενότητα: Λάρισας

 

Η πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)», και στοχεύει στην κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών των αστέγων που βρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης της ΒΑΑ του Δήμου Βόλου σε συμφωνία με την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη για την διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη. Ο Δήμος Βόλου έχει παραχωρήσει το 2012 στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ νεόδμητο κτίριο επί των οδών Λογοθέτου και Καρατάσου, στη Νεάπολη Βόλου, που κατασκευάσθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέας», προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενώνας αστέγων. Ειδικότερα, η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας για 3 έτη Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων στο υπόψη κτήριο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ αρ. Δ23/οικ.19061/1457 (ΦΕΚ1336/12-5-2016). Η δυναμικότητα της δομής ανέχεται σε 25 άτομα.

Η Θεσσαλία

Η Θεσσαλία στοχεύει να αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που σχετίζονται με τους αναπτυξιακούς πόρους, τη γεωγραφική της θέση, τα αστικά κέντρα, τις βιομηχανικές υποδομές, την ακαδημαϊκή και ερευνητική υποδομή που διαθέτει και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της.

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter) και θα λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ένα μήνυμα με τις ενημερώσεις μας.
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις