Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέα - Ανακοινώσεις

21 Οκτωβρίου 2021

Το ΥΠΑΑΤ στα χέρια των αγροτών μέσω του i-Agric Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΑΑΤ ανέπτυξε και διαθέτει μία νέα πλατφόρμα εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου μέσω του κινητού τηλεφώνου (mobile).

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΑΑΤ ανέπτυξε και διαθέτει μία νέα πλατφόρμα εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου μέσω του κινητού τηλεφώνου (mobile).

Η mobile εφαρμογή «i-AGRIC», που είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση από το Google Play Store, το Apple Store και το HUAWEI AppGallery, παρέχει στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και τους πολίτες τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  1. Υπηρεσίες γενικής ενημέρωσης (δελτία τύπου, ανακοινώσεις κ.ά.)
  2. Υπηρεσίες ειδοποιήσεων βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και θεματολογίας που ο χρήστης επιλέγει στο προφίλ του
  3. Υπηρεσίες προσωποποιημένης/εξατομικευμένης ενημέρωσης για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, καθώς και για άλλα θέματα των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου
  4. Υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης - συμβουλευτικής με σκοπό την υποβολή αιτημάτων απευθείας μέσω του κινητού τηλεφώνου του χρήστη και την άμεση απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική θυρίδα του χρήστη

Τα σημαντικότερα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την mobile εφαρμογή είναι:

  1. Για τους αγρότες:-Καλύτερη και ταχύτερη ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

          -Εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, μέσω του περιορισμού της ανάγκης μετακινήσεων

       2.Για τις Υπηρεσίες:

  1. Μείωση του αριθμού των επισκέψεων και των τηλεφωνικών κλήσεων πολιτών
  2. Υψηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης των αγροτών προς τις επιταγές της νομοθεσίας.

 

Ήδη το “i-AGRIC” έχει εγκατασταθεί από 11.000 χρήστες, οι οποίοι έμαθαν για την εφαρμογή μέσω μηνυμάτων sms και viber, καθώς και από τις αφίσες που αναρτήθηκαν  σε ΚΕΠ, Δήμους, ΔΑΟΚ και στις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. Όμως, ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει ικανοποιητικό ποσοστό του αγροτικού κόσμου και, γενικά, των ασχολούμενων στον αγρο-διατροφικό τομέα.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση και εγκατάσταση της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/i-agric-ypaat

 

Η Θεσσαλία

Η Θεσσαλία στοχεύει να αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που σχετίζονται με τους αναπτυξιακούς πόρους, τη γεωγραφική της θέση, τα αστικά κέντρα, τις βιομηχανικές υποδομές, την ακαδημαϊκή και ερευνητική υποδομή που διαθέτει και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της.

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter) και θα λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ένα μήνυμα με τις ενημερώσεις μας.
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις