Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέα - Ανακοινώσεις

10 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσκληση για δημιουργία Δικτύων μεταφοράς Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός νέου πιλοτικού μηχανισμού δημιουργίας Δικτύων Μεταφοράς μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Το πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας URBACT III και το πρόγραμμα Καινοτόμων Αστικών Δράσεων – UIA πρόκειται να συνεργαστούν για να υλοποιήσουν τον νέο αυτό πιλοτικό μηχανισμό με σκοπό τη δημιουργία τεσσάρων νέων δικτύων μεταφοράς. Αυτά τα νέα δίκτυα θα έχουν ως στόχο την εφαρμογή των καινοτομιών UIA σε 3 πόλεις-εταίρους μη συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής πόλης των UIA.

 

 

Τα νέα πιλοτικά δίκτυα θα έχουν δύο βασικούς στόχους: α) τη δημιουργία ενός Σχεδίου Μεταφοράς (Transferability Plan), το οποίο θα δημιουργηθεί από τον επικεφαλής εμπειρογνώμονα στην αρχική φάση του δικτύου, β) και τη δημιουργία ενός Επενδυτικού Σχεδίου, το οποίο θα παράγει κάθε πόλη-εταίρος ενός δικτύου μεταφοράς καλής πρακτικής με την υποστήριξη από την επικεφαλής πόλη-εμπειρογνώμονα. Επιπλέον, σε κάθε πόλη-εταίρο θα δημιουργηθούν τοπικές ομάδες εργασίας URBACT (ULGs) του δικτύου μεταφοράς καλής πρακτικής. Για την επιτυχή παραγωγή αυτών των βασικών αποτελεσμάτων, το URBACT θα παρέχει υποστήριξη σε όλους τους συνεργάτες του με τη μορφή ανάπτυξης δεξιοτήτων (capacity building), δηλαδή: με καθοδήγηση, διαδικτυακά σεμινάρια, αξιολογήσεις από ομότιμους και ειδικές εκπαιδευτικές συνεδρίες θα βοηθήσει όλες τις πόλεις-εταίρους να παράγουν- υψηλής ποιότητας-επενδυτικά σχέδια.

Η τελική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 1η Φεβρουαρίου 2021, 15.00 Κεντρική Ώρα Ευρώπης (CET).

Τα τέσσερα πιλοτικά δίκτυα μηχανισμού μεταφοράς UIA θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2022.

Λεπτομέρειες υποβολής

  1. Διαβάστε προσεκτικά τις Προδιαγραφές Πρόσκλησης και τον Οδηγό και όλα τα άλλα έγγραφα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Χρήσιμα έγγραφα" παρακάτω.
  2. Συμβουλευτείτε τις γενικές γραμμές των έργων UIA στην ενότητα Marketplace για να βρείτε σε ποια έργα θα σας ενδιέφεραν να συμμετάσχετε και πώς μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στον επικεφαλής συνεργάτη.

Τρόπος Επικοινωνίας -Όλες οι ερωτήσεις που σχετίζονται με την πρόσκληση για το μηχανισμό των UIA σχετικά με τα δίκτυα μεταφοράς URBACT, θα πρέπει να απευθύνονται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Χρήσιμα Έγγραφα:

 

Η Θεσσαλία

Η Θεσσαλία στοχεύει να αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που σχετίζονται με τους αναπτυξιακούς πόρους, τη γεωγραφική της θέση, τα αστικά κέντρα, τις βιομηχανικές υποδομές, την ακαδημαϊκή και ερευνητική υποδομή που διαθέτει και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της.

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter) και θα λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ένα μήνυμα με τις ενημερώσεις μας.
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις